Over ons

Taal wijzigen

Douchewater

Schoon drinkwater

Innologic

Innologic bv is in het jaar 2000 als ontwikkelbedrijf in het leven geroepen door stichting IBOTA (www.ibota.org). Bijzonder aan dit bedrijf is de ideële instelling, die is voortgekomen uit de vraag naar eenvoudige oplossingen in het voorzien in schoon en veilig drinkwater voor de grote doelgroep die over deze middelen niet beschikt (ruim 1,2 miljard mensen). Dat betekend dat bij Innologic de commerciële belangen secondair zijn.

 

Aqua Logic

Inmiddels zijn er onder de merknaam AQUA Logic door Innologic diverse drinkwaterfilters ontworpen waarbij de nadruk ligt op eenvoud, betrouwbaarheid en betaalbaarheid.

 •  Eenvoud, omdat het gebruiksvriendelijk moet zijn voor eenvoudige mensen in onontwikkelde gebieden.
 •  Betrouwbaarheid, omdat het in veel gevallen een zaak van leven of dood betreft.
 •  Betaalbaarheid, omdat het in de meeste gevallen gaat om een doelgroep die geen of nauwelijks koopkracht heeft.

De doelstelling van Innologic bv staat niet op zichzelf. Onderdelen van de waterfilters worden geproduceerd bij Innologic-India. Innologic-India is gevestigd in één van de grootste Rosse Buurten van Azië, in de miljoenenstad Kolkata (Calcutta). Door werkgelegenheid te brengen in deze wijk worden jonge mensen (vrouwen) onttrokken uit de seksindustrie en kunnen zij een hoopvolle toekomst voor ogen zien.

Een deel van de assemblage van waterfilters in Nederland wordt uitbesteed aan Proson (www.proson.nl) een werkgelegenheidsproject van Bartimeus, instituut voor blinden en slechtzienden. Zo snijdt het mes aan twee kanten!

Binnen Innologic Nederland wordt grotendeels gewerkt door vrijwilligers. Daardoor kunnen de prijzen van producten laag worden gehouden, mede doordat in eigen beheer wordt ontwikkeld en geproduceerd.

 

P. Koelewijn

Peter Koelewijn is initiatiefnemer van zowel stichting IBOTA alsook Innologic. Zijn visie ontstond na een eerste bezoek met een studententeam aan India in 1990, waar duidelijk werd dat de noodzaak van schoon en veilig drinkwater wel heel wezenlijk werd toen het hele team ziek werd en één teamlid bijna bezweek door uitdroging.

De daaropopvolgende jaren deed hij onderzoek naar de problematiek van drinkwater in de wereld. Hij werd gegrepen door het feit dat meer dan een miljard mensen in de wereld geen toegang heeft tot schoon en veilig drinkwater en dat alleen al in India 11% van de kinderen tussen 0 en 5 jaar sterft door gebrek aan schoon drinkwater.

Dat werd de aanleiding tot het in leven roepen van stichting IBOTA (International Bridge Of Technical Assistance) in 1997. Door de behoefte aan wezenlijke oplossingen voor dit probleem, werd enkele jaren daarna gestart me Innologic bv als ontwikkelbedrijf voor het tot stand komen van eenvoudige en betaalbare drinkwaterfilters.

 

 

 Bedrijfsgegevens:  Innologic BV,  Zwarteweg 10, 8161 PD Heerde, Tel.: 0578 611654

BTW-identificatienummer NL-8088 12 622 B01, KvK-nummer 05065655, Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546

 • Assemblage Nederland
  Assemblage Nederland
 • Productie Nederland
  Productie Nederland
 • Productie India
  Productie India
 • Aqualogic filters
  Aqualogic filters
 • Productie India
  Productie India
 • Productie Nederland
  Productie Nederland
 • Productie India
  Productie India