Projecten

Taal wijzigen

Onze filters in Bangladesh

 

 

Aardbeving Haïti

 

Sinds de zware aardbeving in Haïti in januari 2010 is één van de grootste problemen de slechte beschikbaarheid van schoon en veilig drinkwater. Via diverse organisaties, die vanaf het begin van deze enorme ramp betrokken zijn geweest bij noodhulp, heeft Innologic kunnen voorzien in mobiele drinkwaterfilters.

Vooral in de buitengebieden is bijna geen reguliere hulp gegeven. Juist daar zijn de kleine mobiele filters inzetbaar en dus veelvuldig toegepast. Via organisaties zoals GAiN, Youth with a Mission en Hart voor Haïti zijn honderden waterfilters uitgezet in afgelegen gebieden.

Nu, in 2012 zijn de problemen met betrekking tot schoon en veilig drinkwater nog lang niet opgelost. Cholera eist nog vele levens en dus is er nog steeds behoefte aan waterfilters. Met name stichting Hart voor Haïti heeft zich op dit gebied ingezet. Via het 'Drinkwater Sponsorplan' van stichting IBOTA konden, naast de filters, die door Hart voor Haïti zelf waren aangeschaft, meer dan 150 mobiele filters worden gedoneerd. Vervolgens heeft Hart voor Haïti een verdubbelings-aktie opgezet, waardoor kortgeleden nog eens ruim 150 filters konden worden opgestuurd.

 

 

Projecten

In deze rubriek kunt u artikelen lezen met betrekking tot activiteiten van Innologic en de inzet van drinkwaterfilters in rampgebieden of ontwikkelingslanden.